lauantai 24. elokuuta 2013

Viikonloppuja!

Tänään aion valloittaa Äkäskeron! Siispä pakkaan laukut ja ulos meen. (:


Viime viikonloppu 17.-18.8.2013


Pikakatsaus Leviin, vallus n.10 km 
Ihanaa palvelua, pieni idylli parkkipaikan laidalla. Suosittelen!

Viime viikonloppuna kävin elämäni kolmannen kerran Levillä. Sain kokea asiakaspalvelun molemmat laidat reissullani ja yllättäen se miellyttävämpi kokemus houkuttelee käymään uudelleen. Huonompaa onkin jo analysoitu ja jälkeenpäin enemmän naurettu kuin itketty. (:

Kun Tiina lähti skouttaamaan Levin reittejä maastopyörällä, lähdin itsekin vaeltamaan. Valitsin reitiksi Ice Agen polun, mikä kulki laskettelurinteiden läpi (hauskoja ja informatiivisia tauluja matkalla). Huohoti huoh, ylöspäin hän yrittää, vaikka Levitunturi näytti pieneltä nyppylältä, se tuntui noustessa jaloissa. En koskaan päässyt tai mennyt huipulle asti, mutta huipun kupeessakin oli karmean kylmä. Hetkisen pidin evästaukoa kirjan kera istuskellen kivellä.

Tauon jälkeen yritin vielä jatkaa matkaa, mutta kylmän tuulen käännyttämänä, päätin oikaista. Oikaisussa vain kävi niin, että reittini matka kasvoi kilometrillä ehkä kahdella. :D

Rinteestä pois, Golfin parkkipaikan läpi ja suunta kohti keskustaa. Matkalla sain naureskella alueen rikasta mielikuvitusta "Välirakka, Isorakka, Etelärakka, Viprakka, Vähärakka, Metsärakka, Kalliorakka, Pikkurakka"... Fb:ssä päivitykseeni kommentoitiin "Missä hiprakka?". En sitä nähnyt, mutta olettaisin, että sellainenkin alueelta löytyisi. 



Tiina oli jo kiertänyt reissunsa ja odotteli minua aivan ihanassa kesäkahvilassa. Tilasimme herkkuvohvelit, minä kaikilla herkuilla - Tiina vain vohvelilla, niiden kanssa nautiskelimme vahvaa luomukahvia. Kesäkahvilan teemaan sopi, että vohveleiden lautasena toimi haapapäre. 


Porttijärvelle, vaellus 3 km 

Leviltä jatkoimme matkaa Tiinan bongaamalle Porttijärven autiotuvalle (bongaus tapahtui Retkeilijän Autiotuvat -kirjaa selaamalla). Kävelymatka tuvalle oli lyhyt, mutta kaunis. Polku kulki pitkän harjun päällä, ja jopa minä ajattelin, kuinka mukavaa siinä olisi pyöräillä. :D Mut on selkeästi aivopesty ajattelemaan maastopyöräilyn mahdollisuuksia. 

Tuvalle päästyämme matkalla alkanut sade jatkui yhä. Tuvan pihassa olisi ollut laavu, mutta kylmissämme totesimme, että on kivempi paistaa makkarat autiotuvassa. Tupa oli hienosti varusteltu ja kodikas. Pihapiirissä oli tuvan ja laavun lisäksi lintutorni, liiteri ja kuusipuinen huussi (se ei ollut kovin maalaisromanttinen sisältä).
 















Sunnuntainen Äkäslompolo, pyöräilyä 12,4 km + kävelyä 4,6 km = 17 km lenkki

Nukuin vahingossa yli puolen päivän. Koko aamun oli myöhemmin kuulemani mukaan paistanut aurinko ja ollut tosi hieno keli. Ajoitin itse reissuni siihen hetkeen kun sataa tihkutti ja aurinko piileskeli pilvien takana. Pyöräilin kämpältäni Kesänkijärven parkkipaikalle ja kävelin siitä laavulle pienelle evästauolle, sekä kuvaamaan uudet teräspitkokset. Oli muuten hyvä testata teräspitkoksia, kun oli satanut, eivät sitten yhtään olleet liukkaat. Kesänkijärven parkkipaikalle takaisin saapuessani aurinko loikkasi pilvien takaa ja sade loppui. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti